МИ ЗНОВУ ПРАЦЮЄМО!

У ДАНИЙ МОМЕНТ ВІДПРАВКИ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ У ВІВТОРОК ТА П`ЯТНИЦЮ!

Дата останнього обсмажування:
08.10.24

Як правильно заварювати каву в турці?

Беремо турку відповідного розміру. Вода повинна доходити до звуження горлечка, не більше і не менше (дивіться ілюстрацію). Якщо Ви візьмете занадто велику турку і наллєте мало води - це вже буде не та кава, яка повинна вийти. А якщо наберете води до самого краю - каві нікуди буде підніматися і вона втече раніше, ніж завариться. До того ж, при цьому порушується технологія заварювання.

Завариваем кофе в турке

Дозування кави 1 до 10 води (наприклад, 10 грам кави на 100 мл води). За бажанням, можна збільшувати кількість кави, тим самим отримаєте більш міцний і насичений напій, але не варто перестаратися, тому що кава може вийти гіркою і в'язкою.

Помел в пил або просто дрібний. Звичайно, він повинен бути рівним, без великих частинок.

Насипаємо мелену каву в турку, заливаємо водою до звуження горлечка, розмішуємо, щоб кава рівномірно розподілилася на дні турки. Ставимо на повільний вогонь і чекаємо пару хвилин, поки кава не почне підніматися. Не перемішуючи пінку, чекаємо поки вона злегка підніметься над туркою, після чого можна знімати з плити. Розмішуємо пінку і наливаємо в злегка підігріту чашку - Ваша прекрасна кава готова!

P.S. Деякі рекомендують, після того як кава піднялася, знімати турку з плити, чекати поки пінка осяде і знову ставити на вогонь до підняття пінки, так повторювати три рази. Увага! Це додасть міцності Вашій каві, але зрівняє її смак. Такий спосіб можна практикувати тільки якщо Ви використовуєте просту чорну каву, яка не відрізняється смаковими характеристиками. Якщо ж Ви заварюєте дорогу свіжообсмажену каву спешелті якості - потрібно знімати турку з плити відразу після першого підйому пінки. Повторювати процедуру немає ніякого сенсу, Ви тільки зіпсуєте смак, розмінюючи його на більш міцну і просту каву.